Рецепти з картоплі фото

20.08.2018
0
49


Страви з картоплі

Cookery.com.ua - сайт кулінарних рецептів підкаже, що приготувати!

Кулінарні рецепти » Овочі » Страви з картоплі

Картопля є основною частиною раціону всіх людей. Його не можна використовувати в самостійному блюді, але як інгредієнт він входить в багато рецепти. Коренеплід залишить у собі більше корисних речовин, якщо варити його в невеликій кількості води. Крім того, зелений картопля - це не стиглий овоч і використовувати його в їжу небезпечно. Якщо з'їсти невелику кількість дрібно нарізаної картоплі - це позбавить Вас від печії. Становить картоплі крохмаль також активно використовується в кулінарії. А кількість страв, які ви можете приготувати з картоплі, просто вражає!


Рецепти:


Часом, виїжджаючи на пікнік, люди не знають,що можна приготувати. І беруться робити звичайні шашлики з м'яса. Сьогодні я Вам запропоную нове блюдо,яке не поступається за смаком шашлику. До того ж його легко зробити. Отже,почнемо.

Картопля, фарширована грибами

З картоплею існує багато цікавих страв. Для Вас ми придумали невелике різноманітність. Сьогодні я пропоную  картопля фарширований грибами. Ця закуска може виручити Вас завжди. Його можна фарширувати не тільки грибами, проявіть трохи фантазії і отримаєте інший смак. Для початку розглянемо цей рецеп. Отже,приступимо.

Якщо ви прихильник здорового, але притому смачного харчування, то це блюдо саме для вас. Як ви напевно знаєте, що тушковане блюдо має ряд переваг над смаженим. Переваги ці полягають в тому, що тушкована їжа позитивно позначається на травному процесі, в ній зберігаються вітаміни, і вона не навантажує нашу підшлункову як, наприклад смажена.  Так як користь від такої страви очевидна, то ми і поговоримо про приготування, яке відбувається в процесі тушки ( Картопля з квасолею) .

Картопля з часниковим соусом

Наскільки я знаю,ми всі любителі смачно і щільно попоїсти,а коли ще блюдо зроблено просто на вищому рівні,тоді і зовсім готові з'їсти його повністю. Картопелька використовується в різних рецептах,а сьогодні Ви дізнаєтеся,як зробити нашу подружку ще смачніше. У цьому рецепті перед Вами буде відкрито секрет приготування картоплі з хрусткою скоринкою,дуже ніжним і вабить до себе соусом. Приготування такого ситного страви  не потребує великих зусиль,переконаєтеся в цьому самі.

Галушки з тертої картоплі по-домашньому

Галушки – це споконвічно російська страва, яке увійшло в меню різних народів в різноманітних інтерпретаціях. Сьогодні можна зустріти галушки, які подають з шинкою, сиром або томатными пастами, соусами. Ми ж розповімо вам,  як готувати класичні галушки з тертої картоплі по-домашньому. Цей рецепт, можливо, багатьом нагадає той до болю знайомий смак з дитинства. Не дивно, адже по такому рецепту галушки готувалися споконвіку на Русі. Якщо ви шануєте традиції минулого, якщо для вас важливий смак минулого, то давайте приступимо до приготування галушок з тертої картоплі по-домашньому.

Картопляні зрази з фаршем

Зрази, дранки, як різні народи не називають це блюдо. А між тим воно як і раніше радує мільйони сердець по всій земній кулі. Дуже практичне і смачне блюдо, досить простий в приготування. Урізноманітнити його можна будь-якою начинкою як приклад, картопляні зрази з фаршем . Так як саме з фаршем і з картоплі, на мій погляд, вони не передання смачні. Спробуйте самі!

Запечена картопля з курячим філе

Найбільш поширеним другою стравою є картопля з м'ясом. Її люблять в кожному будинку і намагаються готувати як у звичайні дні, так і на свята. Різниця лише в способі її приготування. Найімовірніше, це пов'язано з тим, що картопля є «другим хлібом» на нашому столі  і чудово підходить як гарнір до будь-якого виду м'яса і м'ясних страв. Запечена картопля з курячим філе – це блюдо особливого значення. Його прекрасний аромат не залишить байдужими  навіть найвимогливіших критиків. Апетитний вигляд страви гармонійний і витончений смак подарують вам гарний настрій і безмежне задоволення.

Картопляні крокети дуже вигідні для приготування. Їх ну дуже легко готувати. Я навіть іноді називаю цю страву обсмажену картоплю пюре. Крокети поспішають до нас тоді, коли хочеться їсти,а готувати лінь. Вони робляться швидко, а при цьому всі інгредієнти завжди виявляться у Вас вдома. Подивіться, як вони робляться.

Картопляні кнедлики з грибами

Кнедлики - це національне блюдо чеської кухні, яке подається як гарнір до супу або  гарячого м'ясного блюда. Завдяки кнедликам, суп або соус набагато виграє у своєму смаку. Готувати їх можна з тіста, з фруктів і картоплі. На останніх ми зупинимося  детальніше, і дізнаємося, як правильно готувати картопляні кнедлики з грибами . А родзинкою рецепта стане спеціальний соус для таких кнедликів. Незважаючи на простоту страви, воно підійде навіть для новорічного столу.

Картопля - це найдоступніший продукт в будь-який час року. Тому рецепти з картоплі актуальні і різноманітні найбільше. На батьківщині безе, у Франції, подумали, а чому б не поєднати ніжний смак картопляного пюре і красиве оформлення тістечок безе? Так і народився рецепт картопляних гецогинь . Це неймовірно вишукана страва прикрасить Ваш стіл, як у будні, так і на свята. А серед знайомих і друзів Ви уславитеся талановитим кулінаром.

Смажений в духовці картоплю з сиром

Кому не подобається смажена картопля? Напевно, мало таких. Смажена картопля міцно увійшов в наше життя як блюдо, яке не вимагає багато часу і сил на процес готування. Захотів їсти – швидко посмажив картоплі, поїв і ситий. Особливо смачним виходить картопля смажена в духовці. Як відомо на сковороді картопля смажиться тільки з однієї сторони одночасно, в духовці ж з усіх сторін. Тому і процес швидше і їжа смачніша. Зараз я поділюся з вами ще одним рецептом – смажений в духовці картоплю з сиром . Ух, вже слинки потекли. Ну, значить, ось що нам знадобиться для приготування страви.

Цимес вважається традиційним єврейським стравою. Готується воно в основному з овочів з додаванням різних фруктів, ягід, м'яса і приправ. У давнину євреї говорили : «Краще цимес в руках, ніж цурес (неприємність) в кишені». Готувався цимес на всі єврейські свята і варіантів приготування мав безліч. Так, цимес буває: картопляний з мускатним горіхом; з моркви, яблук і родзинок; з груш; з сухофруктами і т.д. в цьому рецепті ми з вами розглянемо один з найбільш популярних способів приготування цієї страви.

Багато люблять такі страви, як деруни, бабка, зрази та інші, приготовані з картоплі – це національні страви Білорусії. У зв'язку з кліматичними особливостями даної країни продукти харчування не так вже тут різноманітні, тому основою кухні є широке використання картоплі, який готують різними способами: смажать, варять, бланшують і т.д. Дуже поживними, смачними і простими є  чаклуни , приготовані за наступним рецептом.

Нещодавно я ознайомилася з таким світоглядом дивом, як рукав для запікання. Тепер все, що можна запікати - я запікаю. Першою стравою я вирішила приготувати овочі в рукаві . Особливо це актуально людям, які скидають вагу і "гойдаються". В рукаві блюдо запікається у власному соку і виходить дуже смачним і соковитим, тим самим зберігається максимальна кількість корисних речовин в продуктах.

Картопляні галушки з м'ясом

Картопля з м'ясом - здавалося б, вже куди більш знайомим. А картопляні галушки з начинкою з м'яса Ви вже пробували? Адже незважаючи на різні назви, це блюдо присутній у багатьох національних кухнях. Тому настійно рекомендую Вам заповнити цей пробіл в кулінарних пізнаннях, якщо такий є. А якщо навіть Ви вже готували цю страву, можна повторити і закріпити урок. Адже картопляні галушки з м'ясом такі смачні, а готувати їх не тільки не складно, а, навпаки, - суцільне задоволення!

Картопля фрі в домашніх умовах

Картопля на нашому столі буває в самих різних своїх проявах. Ось фрі люблять дуже багато: від мала до велика, але намагаємося його вживати ми все рідше. Не дивно, адже всім давно відомо пагубний вплив «фастфуду» на наше здоров'я.  А що якщо спробувати приготувати картоплю фрі в домашніх умовах ?  Ми скажемо вам – так, це цілком реально. По простому і швидкому рецепту ви зможете приготувати чудове ласощі з натуральних продуктів, без використання консервантів. До того ж вам не потрібно мати вдома об'ємну фритюрницю, адже картоплю можна обсмажити в звичайній сковороді. Смак такий «фрі»  нічим не відрізняється від того, який ми звикли відчувати  у місцях громадського харчування.

Швидка закуска полюбиться вам відразу за рахунок свого незвичайного оформлення і яскравого післясмаку.  Картопля-гармошка чудово впишеться як на звичайний обідній стіл, так і на святковий.  Її можна готувати з різноманітними начинками, але найкращою вважається бекон. Зараз ми розповімо вам,  як можна швидко приготувати страву, яка порадує вас і ваших близьких своєю простотою та оригінальністю разом.

Я дуже люблю готувати в керамічних горщиках. Вони часом незамінні і так часто виручають,  коли зовсім немає часу на приготування вечері. Ось і сьогодні я поспішаю поділитися з вами рецептом приготування ситно-сирної картопельки , яку я готую в горщиках. Але це блюдо можна також запікати на деку або в сковороді зі знімною ручкою.

Мені здається, немає нічого простіше, ніж готувати страви з картоплі, особливо  з молодого. Тому сьогодні, я хочу поділитися з вами дуже простим, але в теж час дуже смачним рецептом приготування картоплі по-селянськи .

Навіть такий простий і доступний овоч, як картопля, можна приготувати надзвичайно смачно. Найвишуканіший картопля, запечена в духовці - це французький картоплю «Дофінуаз» . Тонкі скибочки картоплі, запечені з ніжними вершками, обов'язково сподобаються вашим близьким.


рецепти з картоплі фото
Блюда из картофеля на второе - 196 рецептов с пошаговыми фото

Блюда из картофеля не нуждаются в рекламе, все хозяйки любят и ценят картофель. В любом доме он занимает на столе почетное место. Картофель замечательно сочетается с любым продуктом: с рыбой, мясом, грибами, молоком, овощами, травами. Картофель жарят, варят, тушат, запекают, пекут, делают пюре, котлеты, оладьи, рагу. Не даром народная мудрость гласит:  Хлеб-батюшка, картошка-матушка. Картофель - второй хлеб, а блюда из картофеля – незаменимы на каждом столе.


Молодая картошка - 10 лучших рецептов с фото и видео

Молодая картошечка со свежим укропом и молодым чесноком – настоящее объедение. Не зря почти целый год мы ждем летнего сезона, когда можно отведать это дивное, хоть и простое блюдо. Но самое приятное, что ранний картофель не только вкусный, но и необычайно полезный.

Молодая картошка рецепт

Как во многих свежих овощах в нем содержится рекордное число важных для здоровья элементов и витаминов. Причем молодая картошка считается низкокалорийным овощем. В отварном виде этот показатель едва превышает 60 единиц.

Употребление разнообразных блюд, приготовленных на основе молодой картошки, способствует укреплению сосудов, продлению молодости клеток и всего организма. Компоненты, входящие в состав картошки, помогают нормализовать обменные процессы, вывести излишки жидкости и вредные токсины.

Кушать молодой картофель можно прямо с кожурой, это лишь добавит блюду полезности. Считается, что именно в верхней части корнеплода содержится наибольшее количество полезных элементов. Кроме того кожура у молодой картошки настолько тонкая, что легко снимается при малейшем усилии. Очистить клубни можно не только ножом, но и жесткой губкой, металлической сеточкой или даже солью.

В последнем случае рекомендуется сложить корнеплоды в кастрюлю или крепкий полиэтиленовый пакет, всыпать туда же большую горсть крупной соли и энергично потрясти несколько минут.Но проще всего залить клубни водой и выдержать их минут 5–10, после чего тщательно вымыть, прикладывая некоторое усилие. Если картошка свежая, только недавно выкопанная из земли, то кожура сама отойдет от корнеплодов.

Во время чистки картофеля важно помнить, что выделяемый при этом крахмал, непременно окрасит руки в темный цвет. Потому приступая к процедуре, опытные хозяйки рекомендуют надевать перчатки.

Молодая картошка с овощами

Как приготовить молодую картошку — лучший рецепт с видео

Если в распоряжении не так уж много времени, то стоит воспользоваться следующим рецептом. В духовке молодая картошечка приготовится без вашего присутствия.

  • 1 кг молодого картофеля;
  • 1 ч.л. смеси итальянских трав;
  • 1.5 ч.л. мелкой соли;
  • 2 ст.л. масла оливы или подсолнечника.

Приготовление:

Очистите картошку от тонкой кожуры, тщательно вымойте и слегка подсушите. Выложите, не разрезая в глубокий противень. Посыпьте солью, итальянскими травами и полейте маслом. Перемешайте ложкой. Затяните противень фольгой и поставьте запекаться до готовности (25–40 минут в зависимости от размера) в прогретый до 220°С духовой шкаф. Все нюансы приготовления покажет видео–инструкция.

Молодая картошка в духовке — рецепт запеченного картофеля

Чтобы получить особенно пикантную картошечку в духовке, ее можно предварительно замариновать. Тогда готовое блюдо приобретет утонченный аромат и непередаваемый вкус.

  • 0.5–0.6 кг картошки;
  • 3–4 ст.л. растительного масла;
  • 2–3 чесночных зубка;
  • соль, черный перец на вкус;
  • щедрая горсть любых ароматных трав.

Приготовление:

Картофельные клубни можно не чистить, а лишь хорошенько вымыть в проточной воде. Если картошка крупная разрежьте каждую на 4 части, если средняя, то на две. Сложите подготовленные клубни в любую емкость (кастрюлю, банку, миску). Добавьте туда же крупно порезанный чеснок, соль, перец, пряности и масло. Накройте крышкой и активно встряхните несколько раз, чтобы все пряные ингредиенты равномерно распределились. Оставьте картофель мариноваться минут на 10–30, периодически встряхивая. Выложите промаринованные клубни в жаропрочную посудину, сверху полейте остатками маринада. Поставьте в разогретую печь (около 200°С) и запекайте, ничем не накрывая примерно 40 минут. Готовая картошечка становится румяной и легко накалывается вилкой.

Молодая картошка в духовке

Молодая картошка в мультиварке — рецепт пошаговый с фото

Приготовить молодую картошку в мультиварке еще проще. При этом она получается немного зажаристой сверху и очень нежной внутри.

  • 1 кг молодого картофеля;
  • 50 г масла сливочного;
  • вода;
  • соль.

Приготовление:

Картошку почистите любым удобным методом, вымойте и сложите в мультиварочную чашу целиком строго в один слой. Налейте немного воды.

molodaya-kartoshka 1

2. Установите программу «пароварка» (любую, в которой предусмотрено кипение) на 20–30 минут и дождитесь, пока вся жидкость выпарится.

molodaya-kartoshka 2

3. Добавьте сливочное масло, переведите устройство в режим жарки или выпечки. Подождите, пока масло полностью растает, и закройте крышку.

molodaya-kartoshka 3

4. Через 5–7 минут перемешайте подрумяненную картошку и подождите еще столько же, чтобы клубни обжарились с другой стороны.

Молодая картошка в мультиварке

Молодая картошка с укропом — классический рецепт

Классический рецепт приготовления молодой картошки с зеленью укропа является базовым. Используя его и меняя дополнительные ингредиенты, можно всякий раз получать совершенно новое блюдо.

  • 1 кг картофеля молодого;
  • 50 г масла сливочного;
  • пучок укропа;
  • соль.

Приготовление:

Клубни очистите от кожуры, нарежьте на 2–4 части в зависимости от изначального размера. Залейте водой, посолите по вкусу и варите после закипания до готовности на среднем газу 15–25 минут. С отварной картошечки слейте воду. В кастрюльку бросьте щедрый ломтик масла и слегка встряхните, чтобы оно обволокло каждый кусочек. Вымытый и просушенный укроп нарубите и отправьте к картошке. По желанию можно добавить к укропу любую другую зелень (петрушку, немного кинзы, зеленый лучок, перья молодого чеснока). Перемешайте и немедленно подавайте.

Мелкая молодая картошка — как приготовить ее вкусно

Если после перебора картофеля остались особенно миниатюрные клубни, не спешите пускать их на банальное пюре. Из мелкой молодой картошки можно приготовить потрясающее кушанье.

  • 1 кг картошки;
  • 50 г сливочного масла;
  • 1 ст.л. растительного;
  • 2–3 зубчика чеснока;
  • соль.

Приготовление:

Мелкую картошку сложите в миску, залейте водой и хорошенько вымойте, используя щетку или жесткую губку. После такой процедуры чистить ее вовсе необязательно. Залейте клубни водой и варите после закипания минут 5–8 почти до готовности. Воду слейте, а картошку отправьте в разогретое на сковороде масло (растительное со сливочным). Обжарьте на среднем огне до появления золотистой корочки, не забывая активно помешивать для равномерной обжарки. На это уйдет еще 3–5 минут. Чеснок меленько нарубите, бросьте его на сковороду за пару минут до выключения картошки. По желанию можно добавить немного свежей зелени.

Как приготовить мелкую картошку

Жареная молодая картошка

Молодая картошка отлично подходит для жарки, но здесь есть несколько нюансов. В отличие от «старых» клубней она готовится гораздо быстрее, а кусочки отлично сохраняют первоначальную форму и не разваливаются. Для жарки лучше использовать оливковое либо подсолнечное масло. Идеально подходит сало или жирная грудинка.

  • 8 средних картофелин;
  • масло для жарки;
  • соль;
  • по желанию добавки.

Приготовление:

По своему вкусу очистите картошку от кожуры или оставьте «в мундире», лишь хорошо вымыв. Нарежьте, как нравится: соломкой, кубиками, кружочками. На сковороду налейте щедрую порцию масла, как только оно прогреется, выложите картофель. Жарьте как обычно, периодически помешивая, пока ломтики проготовятся и станут слегка золотистыми. Примерно за 3–5 минут до окончания жарки посолите по вкусу и для аромата добавьте любые травы (укроп, петрушку, базилик, орегано, майоран). Можно присыпать мелко нарезанным зеленым луком или молодым чесноком.

Молодая картошка жаренная

Молодая картошка с чесноком — очень вкусный рецепт

Нежная мякоть молодой картошки лучше всего сочетается со сливочным маслом и чесноком. Следующий рецепт подробно расскажет, как приготовить особенно вкусное и ароматное блюдо.

  • 1.5 кг картофеля;
  • 6 ст.л. растительного масла;
  • 3 крупных зубка чеснока;
  • соль мелкая;
  • паприка;
  • смесь перцев;
  • 100 г твердого сыра.

Приготовление:

Очищенную от кожуры картошку порежьте крупными ломтиками. Залейте на 10 минут холодной водой, чтобы убрать лишний крахмал. Воду слейте, немного просушите картофель на воздухе. Добавьте соль, смесь перцев и паприку. По желанию можно использовать другие пряные травы. Чеснок пропустите через пресс. Добавьте его в картошку, полейте растительным маслом. Перемешайте и оставьте на 5–10 минут для маринования. Выложите слегка промаринованный картофель на застеленный пергаментом противень ровным слоем, сверху притрусите тертым сыром. Запекайте примерно 20–30 минут в духовой печи при средней температуре 200°С. При подаче посыпьте свежей зеленью.

Картошка молодая с курицей

Если запечь в духовке курочку с молодой картошкой, то можно получить комплексное блюдо без особых трудностей. Чтобы куриное мясо было столь же мягким и нежным, как и молодой картофель, его нужно заблаговременно замариновать.

  • 3 куриных бедрышка;
  • 0.7 г молодого картофеля;
  • 100 мл сметаны;
  • 3–4 зубочка чеснока;
  • свежая зелень;
  • соль, перец крупно молотый.

Приготовление:

Чисто вымытые бедра натрите перцем, солью и раздавленным чесноком. Оставьте примерно на час в холодильнике для маринования. Картофель среднего размера очистите от кожицы, нарежьте четвертинками. Полейте сметаной, присолите немного и перемешайте. Глубокую форму смажьте маслом, в центр выложите маринованные бедрышки, по краям разложите картошку. Затяните верх посудины фольгой и запекайте около 40–45 минут в прогретой до 180–200°С печи. Снимите фольгу и запекайте еще 5–8 минут для получения румяной корочки на курице и картофеле. В конце посыпьте мелко нарубленной зеленью.

Картофель с курицей

Сметана делает нежный вкус молодого картофеля более выраженным, а сырная корочка, образующаяся при запекании, сохраняет его рыхлую структуру.

  • 500 г картошки;
  • 3 ч.л. сметаны;
  • 50 г сыра твердого;
  • ? ч.л. муки;
  • 2 чесночных зубочка;
  • 1 ч.л. растительного масла;
  • на вкус соль и  перец.

Приготовление:

Картошку очистите от тоненькой кожицы, нарежьте произвольно и залейте минут на 10 холодной водой. В это время приготовьте сметанный соус: добавьте в сметану муку, соль, перец и пропущенный через давилку чеснок. Ломтики картошки разложите на смазанном маслом противне, сверху залейте сметанным соусом и посыпьте крупно натертым сыром. Запекайте примерно 30–40 минут в духовке, прогретой до 180°С. Видео рецепт предлагает еще один вариант приготовления молодого картофеля со сметаной.

Молодая картошка со сметаной

Рецепт молодой картошки с луком

Любая картошка хороша с жареным луком, а молодая в таком тандеме приобретает необычную пикантность и еще большую аппетитность.

  • 1 кг картофельных клубней;
  • 1–2 крупные луковицы;
  • 3–4 ст.л. растительного масла;
  • 1 небольшая головка молодого чеснока;
  • соль.

Приготовление:

Очищенный картофель небольшого размера целиком отварите в течение 20–25 минут в подсоленной воде. Луковицы нарежьте полуколечками, молодой чеснок без кожицы – тонкими пластинками, зелень порубите мелко. Обжарьте лучок до золотистого цвета на растительном масле. Добавьте чеснок, перемешайте и немедленно выключите огонь. С вареной картошки слейте воду. Обжаренный лук добавьте непосредственно в кастрюлю и перемещайте или же при подаче выложите на горку картофеля. Как больше нравится. сверху обильно посыпьте зеленью.

Звёзд: 1Звёзд: 2Звёзд: 3Звёзд: 4Звёзд: 5 (1 оценок, среднее: 2,00 из 5)
Загрузка...
Рубрика: Блюда с овощами | Метки: Картофель, овощи | 3 комментария
Понравиласть статья? Жми лайк или расскажи своим друзьям!
Теги к новости:
Комментарии
Добавить комментарий
Похожие новости:
20.08.2018
Співачка Гайтана оприлюднила світлини та відеозаписи за участі своєї дочки Сапфір-Ніколь. Новини Join новини Топ теги Ані Лорак 856
20.08.2018
Ці фотографії облетіли весь світ. Вони перемогли на міжнародних конкурсах, були опубліковані у відомих світових виданнях. Виберіть рамку або шаблон
18.08.2018
Аамериканская певица Майли Сайрус не перестает удивлять своими откровенными нарядами. Она не изменяет себе и, как всегда, провоцирует публику. Вот
18.08.2018
У вишиванці на велосипеді: лучан кличуть на святковий велопробіг Сьогодні 08:00 Нацбанк витр Фотографии самых красивых российских певиц. ???????????, 20
18.08.2018
Cookery.com.ua - сайт кулінарних рецептів підкаже, що приготувати! Кулінарні рецепти » Випічка » Торти Торт - це не тільки кондитерськ . Торт «Фруктово
13.08.2018
Виберіть рамку або шаблон для оформлення фотографії зі списку шаблонів. Коли рамка відкриється, ви можете завантажити своє фото. Для цього
13.08.2018
Кобяков Аркадий Олегович — русский певец со сложной, но вместе с тем интересной судьбой. Творчество Кобякова — это песни в жанре «шансон
12.08.2018
Смішні й милі вироби з овочів і фруктів, зроблені своїми руками — це відмінна розвиваюча гра для дітей, яку можна в
12.08.2018
Вашему вниманию предоставляется образец искового заявления о расторжении брака с учётом требований нового Гражданского процессуального кодекса Украины, ко ???? ????????? ????? ????????? ?? ?????????, ??? ???????, ? ????? ????????? ??????? ??????????
12.08.2018
AUTO.RIA — швидкий продаж та легка купівля нових і вживаних автомобілів. Автобазар, на якому продається 1 400 автомобілів щодня. Пошук
12.08.2018
Фотографій подій з Грушевського 596 photos|View comments На смак і колір, як відомо, товаришів немає. Ця фраза відноситься і
выбрать фон